Efbet продължава да инвестира в БГ спорт

Efbet продължава да инвестира в БГ спорт

Българският букмейкър Efbet инвестира 25 милиона лева годишно в българския спорт според един от основателите на компанията Цветомир Найденов.

Известният букмейкър спонсорира ЦСКА 1948, като също така спонсорира най-добрите български отбори и Първата професионална футболна лига в страната.

Освен че има активно участие в българските футболни състезания, efbet спонсорира и българския национален отбор по волейбол и двете национални баскетболна и волейболна лиги на страните. Сега операторът се стреми да продължи да се разрасва в Западна Европа.

Найденов обсъди учредяването на компанията и нейните планове за бъдещето: „Започнахме с„ Еврофутбол “първо през 1990 г. По това време нашата компания беше семейна – баща ми, Аз и брат ми. По-късно, през 2003 – 2004 забелязах развитието на онлайн залаганията, както и Малта, като член на Европейския съюз, е европейският център за спортни залагания. Отидох там и основах компанията, която днес е efbet. Марката „efbet” винаги е принадлежала на нашето семейство.

„Още откогато работихме с Eurofootball, ние спонсорираме различни спортни клубове и федерации и разширихме много повече с основаването на efbet. От две години има efbet Румъния, от скоро и efbet Италия, вече стартирахме efbet Сърбия и efbet Испания. В момента получаваме лиценз за Великобритания и САЩ. Преговарях с FCFB, Astra Giurgiu и CFR Cluj – може би нашите спонсорски интереси в Румъния ще се окажат някъде там. Ще направим същата процедура за Испания и Италия. “

Найденов, който е запален фен на ЦСКА, обсъди отношенията си с клуба, заключи: „Цялото ми семейство са фенове на ЦСКА. От 12-годишна възраст започнах сам да ходя на мачове на ЦСКА. Любимият ми футболист е Емил Костадинов. Феновете направиха асоциация, а аз станах член – един от двеста.

„Писна ми, че ЦСКА фалира. Представих план за възстановяване от името на компанията, която беше 100% собственост на Васил Божков, но той нямаше желание за това. Когато той не иска да възстанови клуба, нямаше как външни хора да го направят. “

Lost Password